25/12/2023
EVENTS
Terrasses Musicals al Pla de Santa Maria
Terrasses Musicals al Pla de Santa Maria

Aquest mes de juliol es reprenen al Pla de Santa Maria les Terrasses Musicals. En aquesta sisena edició podreu continuar gaudint dels sopars i els vermuts a la fresca mentre escolteu música en viu.

Durant el mes de juliol, les propostes musicals continuaran amb cinc concerts. El dissabte 5, Double G actuarà al Bar El Punt, i el divendres 11 serà el torn de Destil·lats al Bar de la Piscina, tots dos a les 21 h.

El diumenge 13, a les 12.30 h, Reig Bord PD oferirà una actuació al Bar L’Esplanada.

La música seguirà el dissabte 19 amb Cover H al Cafè El Sindicat, i el dissabte 26 amb Acords a la Taula al restaurant La Pizzelia, també a les 21 h.

Més informació: turismepla@gmail.com

 

Melodeep Festival al Celler Adernats de Nulles
Melodeep Festival al Celler Adernats de Nulles

El proper dissabte 12 de juliol, arriba la segona edició del Melodeep Festival al Celler Adernats de Nulles.

Es tracta d’un esdeveniment musical que fusiona els ritmes electrònics de grans artistes amb el territori i la cultura.

Una experiència única on els vins i caves del celler seran els protagonistes que s’acompanyaran de propostes gastronòmiques locals.

Viviu el Melodeep al Celler Adernats de Nulles i gaudeix d’un ambient amable en un entorn extraordinari.

Les portes del Celler s’obriran a les set de la tarda.  Les entrades  ja són a la venda.

Més informació: @melodeepfestival.

Escena Germinal, el festival rural d’arts en viu, al Celler Mas Vicenç
Escena Germinal, el festival rural d’arts en viu, al Celler Mas Vicenç

El proper dissabte 12 de juliol a 2/4 de 8 del vespre, el teatre, la dansa i la música en viu es maridaran amb els vins del Celler Mas Vicenç gràcies a la iniciativa Escena Germinal, el festival rural d’arts en viu.

Per començar es farà el Passeig Escènic a càrrec de Projecte Ingenu, amb “el llibre vermell de Montserrat”, mentre tasteu els vins de Mas Vicenç enmig de les vinyes.

La tarda seguirà  la ballarina argentina @ceciliacolacrai que  les vinyes amb els seus ritmes percutius de la peça “Ruge”.

L’actriu @paulacomellas farà un oratori a Vicent Andrés Estallés.

I per acabar la vetllada la @cia.alabrava us portarà la seva peça de commedia dell’arte Commed.i.a (o un amor artificial).

Més informació a www.masvicens.com

Ruta Bandolera del Museu d’Alcover
Ruta Bandolera del Museu d’Alcover

El proper dissabte 12 juliol a les 8 del vespre, vine a gaudir de la ruta Bandolera a Alcover.

Descobreix a partir del patrimoni renaixentista el passat més fosc del poble: Bandolers Morells i Voltors atemorien la població i imposaven la seva llei.

També es visita la Torre de Ca Tatxó, rehabilitada i amb maqueta interpretativa.

L’activitat té una durada aproximada de 50 minuts.

 

Més informació i reserves: info@caminskm0.com o al telèfon 621265905.

 

Gaudeix del “Folk en Viu” a Valls
Gaudeix del “Folk en Viu” a Valls

Arriba com a novetat el cicle “Folk en Viu” que enguany estrena direcció artística a càrrec del grup vallenc Fenya Rai! Aquesta nova proposta posa el focus en la música d’arrel i folk català. Uns concerts molt especials maridats amb els vins de la Denominació D’Origen Tarragona que tindràn lloc al claustre de l’antic Convent del Carme de Valls.

Nit de talents amb BràfimArts
Nit de talents amb BràfimArts

Bràfim es convertirà el pròxim 18 de juliol, en un escenari de talent i creativitat en una nova edició del BràfimArts.

El poble acollirà set artistes de primer nivell, tots ells de projecció internacional i reconeixement mediàtic indiscutible.

Veniu a experimentar la “Nit de Talents”  una nit única i irrepetible on la màgia i el talent es donen la mà en un espectacle sorprenent i per a tots els públics!

Més informació i compra d’entrades:  www.brafim.apuntat.com/magia

Festa de l’Aixàviga
Festa de l’Aixàviga

Arriba la festa de l’Aixàviga del 18 al 20 de juliol

Alcojove – STALKERS 
Alcojove – STALKERS 

MiCRU – Joves artistes alcoverencs  

Divendres 18 de juliol 21:30 h

Església Vella  

Proposta artística que inclou música i altres arts escèniques, en un espai íntim i de microformat, on els joves podran mostrar les seves propostes artístiques.

 

Queixa (Roma o Morte) – Brigitte Vasallo

Dissabte 19 de juliol 12:00 h

Museu d’Alcover  

Una peça sobre memòria, migració i la bellesa del que s’ha oblidat. Inspirada en les diàspores rurals i les transformacions del món camperol durant la industrialització, ens convida a donar veu a les generacions que van abandonar el camp en temps del franquisme, sovint silenciades o estigmatitzades.

 

Taula d’experiències amb professionals de la música

Diumenge 20 de juliol 19.00 h 

Església Vella

Una iniciativa amb professionals de la música que convidaran a conversar i reflexionar sobre les seves trajectòries artístiques. Una oportunitat per conèixer de prop les seves vivències i aprendre del seu recorregut professional. En finalitzar hi haurà el Concert de l’EMMA Summer Camp.

Més informació: www.alcover.cat

 

Escena germinal a Alcover – MACLOWNBETH de Projecte Longànime – Teatre clown
Escena germinal a Alcover – MACLOWNBETH de Projecte Longànime – Teatre clown

Una proposta esbojarrada del temut clàssic de W. Shakespeare. Una tragicomèdia visceral viscuda per quatre pallassos.

Escòcia, 1446. Duncan regna amb mà de ferro però els temps són convulsos. Maclownbeth torna de la batalla i les bruixes el saluden com Thani de Cawdor i s’acomiaden d’ell amb un “Salut, Maclownbeth, que seràs rei més tard”. Quan és nomenat Thani de Cawdor, Maclownbeth, creu que el vaticini de les bruixes s’acomplirà. Amb la seva esposa, Lady Maclownbeth, i moguts per l’ambició, ordeixen un pla per matar al rei. I un crim, de retop, en porta un altre… Les bruixes ens serveixen amb detall aquesta desconeguda part de la història d’Escòcia, que bé podria ser d’un altre lloc.

Més informació: www.conventarts.com

Escena germinal a Alcover – Petit retaule de la caritat, la mort i la llàstima – Cicle Joan Cavallé
Escena germinal a Alcover – Petit retaule de la caritat, la mort i la llàstima – Cicle Joan Cavallé

Enguany el taller de final de grau dels estudis de recorregut professional d’actuació de l’Institut Antoni de Martí Franquès de Tarragona s’encara amb el repte d’estrenar un text del dramaturg alcoverenc Joan Cavallé.

L’any 2013, arran del centenari del naixement de Salvador Espriu, s’encarrega fer una peça inspirada en l’univers de l’autor que pugui adreçar-se a joves. La variació espriuenca de Joan Cavallé destil·la l’essència del petit poble, on les coses s’assemblen sempre a les del dia anterior, on tots els veïns es coneixen i tothom parla, on passen coses quotidianes i algunes d’excepcionals. Una oda al joc, a la infància i, sobretot, al teatre, un joc d’ombres on la línia entre realitat i ficció s’esvaeix.

Més informació: www.conventarts.com

Escena germinal d’Alcover DUALITY de Joan Claver i Gerard Marsal  
Escena germinal d’Alcover DUALITY de Joan Claver i Gerard Marsal  

Duet de piano i música electrònica a la recerca d’una sonoritat particular, pròpia. Amb melodies senzilles, atmosferes electròniques i espai per a la improvització, aquest duet ens regalarà un espai de tranquil·litat per a tastos de vins de la zona mentres esperem o sortim de gaudir dels escarlata.

Més informació: www.conventarts.com

Escena germinal a Alcover RÒDOLS i CIGRONS d’Escarlata   
Escena germinal a Alcover RÒDOLS i CIGRONS d’Escarlata   

De què està fet el circ? Algú pot dir que és fet de pallassos, domadors i trapezistes; algú altre, de bancs, cordes i lones; algú, d’habilitat, perill i coratge; o bé de curiositat, imaginació o llibertat. El circ no és una qüestió de talent ni d’entrenament, sinó de com mirem el món que ens envolta

Més informació: www.conventarts.com

Escena germinal a Alcover – Qui em cremarà la casa? – Cicle Joan Cavallé
Escena germinal a Alcover – Qui em cremarà la casa? – Cicle Joan Cavallé

Lectura dramatitzada que afronta un tema que, probablement, mai no ha pujat als escenaris: què passa quan mor una llengua. L’autor ens proposa un viatge al fons del cor d’una cultura desconeguda i ens mostra el contrast entre un món antic i autèntic i un de modern i salvatge. Al món es parlen, actualment, entre 6.000 i 7.000 llengües. Diuen els especialistes que d’aquí a 75 anys, només en quedarà un 10% romàntica. És aquesta la història que les defineix? El temps s’escapa i no podíem permetre que se’ns perdessin les seves històries.

Més informació: www.conventarts.com

Concert d’Estiu al Santuari de Montserrat de Montferri
Concert d’Estiu al Santuari de Montserrat de Montferri

Divendres, dia 25 de juliol, a les 8 del vespre, amb motiu del centenari de la posada de la primera pedra al Santuari de Montserrat de Montferri, dissenyat per Josep M Jvjol, Camins km0 organitza un concert d’estiu en caure la tarda.

Podreu gaudir d’un repertori de Sardanes Cantades dels compositors E. Morera, J. Garreta,  R. Martínez Valls, a càrrec dels concertistes Emili Gispert, tenor, i David Jiménez Canturri, pianista.

Els concerts en aquest escenari adquireixen una dimensió nova, envoltats de l’art i creativitat de Jujol: arquitectura, llum, color i música. Previ al concert es farà una contextualització històrica de l’obra de Josep M Jvjol.

Més informació i reserves: info@caminskm0.com o al telèfon 621265905

Arriba a Cabra del Camp el Frame Film Festival
Arriba a Cabra del Camp el Frame Film Festival

El Frame Film Festival arriba els dies 25 i 26 de juliol a Cabra del Camp.

El Frame Film Festival és un festival itinerant de curtmetratges. Justament el lema del Festival és “Portem el cinema a casa teva!” ja que els organitzadors volen portar el certamen al major nombre de municipis possible per tal que el públic de cadascuna de les seus del Festival decideixi els guanyadors.

A Cabra del Camp, els curts es podran veure a la Sala 1 d’octubre, en diferents sessions el divendres 25 i el dissabte 26 de juliol. L’entrada és gratuïta i el públic haurà de decidir quins curts passen a la fase final, cosa que els permet optar als Premis Talent Frame.

Més informació: www.framefestival.cat

Festa d’Estiu a Mont-ral
Festa d’Estiu a Mont-ral

L’Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades (AAMP) organitza per cinquè any consecutiu la seva festa d’estiu.

Enguany, l’esdeveniment tindrà lloc el pròxim dissabte 26 de juliol, a la plaça de la Vila de Mont-ral. Es tractarà d’una festa per reivindicar el Parc Natural de Les Muntanyes de Prades, Poblet i Serra de la Llena.

La Festa d’Estiu s’iniciarà a dos quarts de vuit del vespre amb l’actuació d’Agnès Algueró i Fetus, seguit d’un sopar amb receptes i productes de proximitat de les Muntanyes de Prades, pel qual haureu de fer reserva prèvia al correu electrònic secretaria@aamp.cat

Visita al castell de Rodonyà i Taller Sensorial amb Presentits
Visita al castell de Rodonyà i Taller Sensorial amb Presentits

El pròxim 26 de juliol, exploreu i descobriu el Castell de Rodonyà, un edifici renaixentista, rehabilitat per l’ajuntament recentment.

Al seu antic celler, la Laura de Presentits, farà un taller sensorial, amb ulls tancats, per a que pugueu descobrir els altres sentits.

Més informació i reserves: info@caminskm0.com o al telèfon 621265905.

Visita guiada: Sota coberta i campanar de l’Església Nova d’Alcover
Visita guiada: Sota coberta i campanar de l’Església Nova d’Alcover

El proper 26 de juliol veniu a descobrir l’església Nova d’Alcover.

Aquesta Església amaga un secret al seu interior: degut a un error de construcció, visitareu l’estructura oculta de la sota coberta, i pujareu al campanar, des d’on gaudireu d’unes vistes úniques i a la fresca!

L’activitat s’iniciarà al capvespre a les 20 hores.

Més informació i reserves: info@caminskm0.com o al telèfon 621265905.

 

Escena Germinal a Alcover – IAIA de Mambo Project
Escena Germinal a Alcover – IAIA de Mambo Project

El record de la nostra iaia sempre ha estat molt definit, però no sabem exactament què el compon: si l’olor de la seva escudella, el seu lloc a taula o el so de la seva veu. Quan va arribar aquell moment en què la iaia ja no ens reconeixia ni nosaltres a ella, ens va sorgir la necessitat de fer preguntes. Quan parlem de la vida de les nostres iaies, segurament poetitzem una memòria nostàlgica, de vegades dura però també romàntica. És aquesta la història que les defineix? El temps s’escapa i no podíem permetre que se’ns perdessin les seves històries.

Més informació: www.conventarts.com

Escena Germinal a Alcover – Plata de les Big Bouncers
Escena Germinal a Alcover – Plata de les Big Bouncers

La peça parteix dels conceptes: contagi, trànsit i rastre. Contagi com un valor positiu de la transformació, el contagi del moviment, del riure, de l’energia. Es vol reivindicar l’espai públic, l’espai de trànsit, com a espai de tots, de relació dels uns amb els altres. Al mateix temps, es vol subratllar com les nostres accions i moviments deixen un rastre en espais en els qual nosaltres, com a éssers humans, intervenim.

Més informació www.conventarts.com

 

 

Visita guiada al Centre d’Interpretació Tèxtil del Pla de Santa Maria
Visita guiada al Centre d’Interpretació Tèxtil del Pla de Santa Maria

El 27 de juliol a les onze del matí es podrà visitar el Centre d’Interpretació Tèxtil (CIT) del Pla de Santa Maria.  El Centre ocupa una de les naus de l’antiga fàbrica tèxtil construïda el 1916-17 per l’empresa Martí Llopart i Trenchs.

Actualment una part rehabilitada de la Fàbrica acull el CIT i també el Museu Agrícola i de la Vida Rural, un complement ideal per il·lustrar les dues formes de vida majoritàries al poble durant el segle XX.  El Museu acull, entre d’altres, una exposició sobre la història del morter.

El Centre mostra diverses màquines centenàries característiques de la indústria tèxtil (telers, ordidors i contínues) que, restaurades per un antic treballador de l’empresa, encara funcionen; també, informació detallada sobre la història de la Fàbrica i sobre el procés de fabricació de teixits, i una sala d’audiovisuals en què es poden veure materials il·lustratius. Cal fer la reserva prèviament.

Més informació i reserves: turismepla@gmail.com o al telèfon 977 630 006

 

 

El Festival Jordi Savall estrena escenaris a l’Alt Camp
El Festival Jordi Savall estrena escenaris a l’Alt Camp

El Festival Jordi Savall, una de les manifestacions musicals més singulars d’Europa, arriba a l’Alt Camp.  El Festival s’ha convertit en un espai de trobada al voltant de la música, l’art i el pensament enmig de paratges naturals i històrics de gran bellesa.

Aquest any el Festival es portarà a terme de l’11 al 17 d’agost i les entrades ja estan a la venda. Els concerts es faran al Reial Monestir de Santes Creus, a Aiguamúrcia; al Convent de Sant Francesc, a Montblanc; a l’antiga Església de Sant Francesc, a Valls, i al Convent de les Arts, a Alcover. Cal destacar que els dos darrers espais s’han afegit enguany a la llista, la qual cosa contribuirà a consolidar encara més aquesta activitat cultural a l’Alt Camp.

Fundat pel reconegut intèrpret i director Jordi Savall, el Festival ofereix extraordinaris concerts d’artistes de renom internacional i dels principals conjunts musicals creats pel mestre Savall.  El Festival Jordi Savall ofereix al públic assistent una experiència inoblidable a través de la música en espais mil·lenaris i singulars.

Més informació: www.festival.jordisavall.com

Accepta cookies

Les cookies són importants perquè influeixen en l’experiència de navegació, ajuden a protegir la privacitat i permeten fer peticions a través del web. Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Si en consentiu la instal·lació feu clic a "Accepta", si voleu rebutjar totes les cookies opcionals feu clic a "Rebutja" o configureu les preferències clicant a "Configura". Més informació a la nostra política de cookies.

Selecciona les cookies que vols acceptar